E-Riding is RDW erkend
Proefrit mogelijk bij showroom
Gratis rijklaar maken (twv. €75)
Betaal in 3 termijnen

De voordelen van een elektrische scooter

De elektrische scooters van E-Riding zijn niet alleen supergaaf. Nee, ze brengen ook vele voordelen met zich mee! Je manoeuvreert geruisloos door het verkeer en bent direct verantwoord bezig. Weinig CO2 uitstoot en geen tijd meer kwijt aan het tanken van de scooter. De hoge brandstofkosten zijn verleden tijd.

Nog geen €0,50 cent voor een volle tank!

Het rijden van een elektrische scooter brengt vele voordelen met zich mee en is zowel goed voor de portemonnee als het milieu. Met de elektrische scooters van E-Riding wordt 100 km afgelegd tegen enkel €0,50 elektriciteitskosten. Zet dit tegen de €7,- aan brandstofkosten van een benzinescooter. Tel uit je winst!

Weinig tot geen onderhoud

Een elektromotor heeft in tegenstelling tot de verbrandingsmotor weinig tot geen onderhoud nodig. Omdat de elektromotor geen bewegende onderdelen heeft zitten er geen slijtage onderdelen op. Enkel hebben de remmen en banden onderhoud nodig. Dit bespaart afhankelijk van de kilometers tot wel €800,- per jaar. Ga tenslotte goed met de accu om en laad deze met regelmaat op. Dit voorkomt onderhoud aan de accu en geeft langer rijplezier.

De elektrische scooter is altijd klaar voor gebruik. De elektromotor is dan ook in ieder weertype startklaar. Wanneer de elektrische scooter stilstaat worden er geen toeren gemaakt en is de motor uit. De motor gaat pas weer aan als er gas gegeven wordt en bespaart hiermee elektriciteit.

Hieronder een opsomming van de vele voordelen:

 • Lage onderhoudskosten
  Waar scooters op benzine regelmatig onderhoud vereisen, zijn elektrische scooters zeer laag in onderhoud.
 • Tanken is verleden tijd
  Met e-scooters spaar je benzinekosten uit. De accu van elektrische scooters moet dan wel worden opgeladen, maar dat kost je nog geen halve euro. Een scooter op benzine kan hier dus op geen enkele manier mee concurreren.
 • Geen geluidsoverlast
  De elektrische scooters verminderen de geluidsoverlast van verkeer, doordat elektromotoren stil zijn en geruisloos over de weg bewegen.
 • Altijd de weg op
  Elektrische scooters starten altijd zonder problemen, ook in de winter. Waar een scooter op benzine het na enige jaren in de koude maanden nog weleens af laat weten, ga jij met je e-scooter gewoon de weg op.
 • Meer kracht
  Omdat de elektromotor veel krachtiger is kun je sneller optrekken en behaal je eerder de topsnelheid. Ook helling op rijden gaat een stuk makkelijker.
 • Langer rijden
  Geavanceerde e-scooters hebben een actieradius tot wel 60 kilometer. Hierdoor kun je gemakkelijk heen en weer naar werk, school en sport rijden. Je hoeft hem alleen maar ’s nachts weer op te laden.
 • Rijden mag overal
  Doordat e-scooters geen uitlaatgassen uitstoten mag je overal rijden. Ook in steden zoals Amsterdam en Utrecht waar je niet meer met vervuilende scooters in de binnenstad mag rijden.
 • Prettiger rijden
  Doordat elektrische scooters fluisterstil rijden en extra vermogen hebben, rijdt het een stuk prettiger dan op een benzinescooter.
E-Riding is RDW erkend
Proefrit mogelijk bij showroom
Gratis rijklaar maken (twv. €75)
Betaal in 3 termijnen