E-Riding is RDW erkend
Proefrit mogelijk bij showroom
Gratis rijklaar maken (twv. €75)
Betaal in 3 termijnen

Zakelijk e-scooters kopen

Voordelig zakelijk rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Niet alleen elektrische auto’s verschijnen steeds meer in het straatbeeld, ook de e-scooter is bezig aan een enorme opmars. De e-scooter biedt dan ook een hoop voordelen t.o.v. van de benzinescooter. Wat veel ondernemers niet weten is dat er een aantal fiscale regelingen zijn waar gebruik van gemaakt kan worden bij de aanschaf van een of meerdere scooters. Dit biedt behoorlijk financieel voordeel. Wij zetten de regelingen hieronder graag voor je uiteen.

Nog geen €0,50 cent voor een volle tank!

Daarnaast is het onderhoud van een elektrische scooter een stuk minder en zijn de kosten per rit een stuk lager dan bij de “ouderwetse” scooter. Hierdoor rijd je ook nog eens duurzaam verantwoord. Dit is niet alleen prettig voor de kosten, maar doet ook nog eens iets met de presentatie van je bedrijf. In een tijd waar men steeds bewuster met het milieu wordt ook meer en meer naar de bijdrage van bedrijven gekeken.

De elektrische bezorgscooter als reclame object

Wil je echt goed voor de dag komen, laat dan de uitstraling van je bedrijf terugkomen in de e-scooter. Dit kan simpel door het plaatsen van jouw logo op de scooter en/of de scooter in jouw bedrijfskleuren te laten rijden. EN mocht je gebruik maken van bezorgboxen, dan kunnen we deze ook voor je op maat leveren. Dit hebben we bijvoorbeeld al maatwerk voor STACH gedaan.

Onze elektrische scooters zijn namelijk perfect te gebruiken als bezorgscooters. Wij bieden vele mogelijkheden als het gaat om het maatwerk maken van deze e-scooters. Op deze manier zorgt E-Riding samen met jou voor een duurzame, efficiënte en leuke bezorgservice. Welke bezorger rijdt er nou niet het liefst op een van deze elektrische bezorgscooters?

Elektrische bezorgscooters voor STACH - Maatwerk e-scooters Elektrische bezorgscooters voor STACH - Maatwerk e-scooters Elektrische bezorgscooters voor STACH - Maatwerk e-scooters

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Dankzij de MIA-regeling profiteren bedrijven van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Dit is bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Voor elektrische snor- en bromfietsen met een prijs van €2.500 of meer, geldt dat je maar liefst 13,5% van de helft van de aanschafprijs van de e-scooter mag aftrekken van de winst. Deze regeling is van toepassing in het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. Op deze manier zul je minder belasting hoeven af te dragen over de uiteindelijke winst. Een zeer gunstige aftrekpost bij een zakelijke aanschaf van een e-scooter.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Naast de gunstige MIA-regeling komen de elektrische scooters van E-Riding ook voor 50% in aanmerking voor de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Dit betekent dat 75% over de helft van de aanschafprijs direct kan worden afgeschreven en ten laste gebracht mag worden van de winst. Dit kan op een willekeurig moment. Hiermee wordt dus minder belasting afgedragen door verlaging van de winst in het jaar dat financieel het beste uitkomt. De overige 25% van de aanschafprijs wordt wel regulier afgeschreven.

Zakelijk e-scooters kopen - MIA & Vamil voordeel E-Riding

Kleinschaligheidsinvesteringsafstrek (KIA)

Bovenstaand zijn de Vamil en KIA beschreven, maar daarnaast is er ook nog de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze gelden voor elektrische voortuigen, zoals onder andere op de e-scooters. Het bedrag dat aftrekbaar is, is afhankelijk van het totale aantal investeringen in een jaar en is maximaal 28% van het totale investeringsbedrag. Anders dan de MIA en Vamil hoef je de KIA niet aan de melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gezien de vele fiscale aftrekposten, vind je hieronder een handig rekenvoorbeeld. Stel je koopt een elektrische scooter van E-Riding van €2.500 (exclusief BTW). In datzelfde jaar heb je recht op de volgende extra aftrekposten:

  • MIA: 50% van €2.500 X 13,5% = €168,75
  • Vamil: 50% van €2.500 X 75% = €937,50
  • KIA: €2.500 X 28% = €700,00

In totaal heb je €1.806,25 aan aftrekposten op een aanschaf van een e-scooter van €2.500. Wegens deze aftrekposten zal je onder aan de streep minder belastingheffing betalen. Wanneer je bijv. in het hoogste belastingtarief zou vallen, betaalt je door deze aftrekpost ongeveer €895 minder (49,5% van €1.806,25) aan inkomstenbelasting. De e-scooter van €2.500 kost je door het belastingvoordeel dan slechts €1.605, een voordeel van circa 35%.

De procedure is erg laagdrempelig. Je hoeft slechts één dubbelzijdig formulier in te vullen, en deze samen met de aankoopfactuur op te sturen. Via deze link kun je de aanvraagprocedure in gang zetten.

Gemeentelijke subsidies

Gezien de scooters elektrisch rijden, heeft dit ook veel voordelen voor het milieu. Hierom worden in sommige gemeentes de aanschaf of het inruilen van het e-scooter flink gesubsidieerd. Op deze manier probeert een gemeente een gezonder milieu na te streven.

De 3 modellen van E-Riding

Het assortiment van E-Riding bestaat uit 3 verschillende modellen, De City, Retro en Chopper elektrische scooter. Indien je een bezorgscooter wenst, is de City een handige keuze. Op de plek van het 2e achterzitje kunnen wij namelijk een bezorgbox monteren.

De elektrische scooters zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende kleuren. Benieuwd hiernaar? Neem dan even contact op, zodat we je deze toe kunnen sturen. Overigens bestaat er ook mogelijkheden als telefoonhouder, dubbele accu, bedrukking van logo en meer. Je kan het zo gek niet bedenken, wij komen altijd met een maatwerk oplossing!

City Elektrische Bezorgscooter - Mat zwart

City

Retro Elektrische Scooter - Mat rood

Retro

Chopper Elektrische Scooter - Mat groen

Chopper

Aanschaf van elektrische (bezorg)scooters bij E-Riding

Klinkt de aanschaf van elektrische scooter(s) je als ondernemer aantrekkelijk in de oren? Wij hebben veel mogelijkheden tot maatwerk van de e-scooters. Wij kunnen de huisstijl van het bedrijf verwerken in het design van de voertuigen. Eventueel kunnen we de elektrische scooters nog meer naar wens voorzien. Grotere aantallen nodig? Neem contact op via [email protected] zodat wij gezamenlijk de mogelijkheden kunnen bespreken.

Benieuwd naar hoe ze rijden? Of de mogelijkheden bespreken? Kom langs en rijdt proef!

Mail: [email protected]
Tel: 023-3023886

E-Riding is RDW erkend
Proefrit mogelijk bij showroom
Gratis rijklaar maken (twv. €75)
Betaal in 3 termijnen